Rabarber mojito

I april-juni og igen i august-oktober vælter frisk, sprød rabarber op i danske haver. Rabarber er en nem grøntsag (jep, grøntsag – ikke frugt) at arbejde med, og hvad er mere oplagt, end at bruge sæsonens høst af rabarber til at servere lækre mojitos på terrassen?

Denne mojito opskrift kræver en smule forberedelse, men det er ikke svært, og resultatet er fantastisk!

Ingredienser

(nok til 8 cocktails)

  • 1 kg rabarberstilke
  • 4 dl vand
  • 200 g sukker
  • 8 myntekviste
  • 2 lime
  • 2 1⁄2 dl hvid rom

Fremgangsmåde

  1. Vask rabarberstilkene grundigt, og smit dem i 2-3 cm stykker.
  2. Rabarber, sukker og vand bringes langsomt i kog i en gryde, og koger til rabarberstykkerne er møre.
  3. Når rabarberen er mør, sier du rabarbersaften over i en beholder. Si eventuelt saften gennem et rent viskestykke, så saften er helt fri for rabarberrester.
  4. Sæt herefter rabarbersaften på køl.
  5. Lime skæres i både, og puttes i et glas sammen med mynte og rom, hvorefter ingredienserne muddles.
  6. Tilsæt en smule rabarbersaft efter smag til mojitoen.
  7. Fyld op med knust is, og top op med danskvand.
  8. Servér!

Mojito kit kopi

GD Star Rating
loading...
Rabarber mojito, 5.5 out of 10 based on 6 ratings

Reply

/rabarber-mojito/